“Не може да се иска цялостно касиране на изборите, докато

...
 
“Не може да се иска цялостно касиране на изборите, докато
Коментари Харесай

Адв. Велислав Величков: Не може да се иска цялостно касиране на изборите

 

“Не може да се желае изцяло анулиране на изборите, до момента в който не се види, че има отклоняване в резултатите, които надвишават разликата в крайния резултат. Трябва да се желае редом броене в избрани секции. ” Това сподели юрист Велислав Величков от “Правосъдие за всеки ” пред Фрогнюз.

Не може да се желае изцяло анулиране на изборите

“Има към 3000 невалидни бюлетини на втория тур на изборите в София. Разликата сред двамата претенденти е над 4500 гласа. Дори и всички невалидни бюлетини да се окажат бюлетини за Ваня Григорова, тази разлика отново не се преодолява ”, безапелационен е той.

Невалидни бюлетини

“Колкото до вота за Васил Терзиев, към 80-90% в София от гласувалите за него, са дали своят вот с машина, което изключва опцията да има невалидни бюлетини в неговия избор. Това по-скоро е политическо упражнение за пиар и реализиране на политически резултат, персонално от Ваня Григорова и е обвързвано с бъдещия ѝ политически план, който тя явно ще основава ”, сподели Величков.

Има откраднати гласове от Васил Терзиев, а не от Ваня Григорова

“Самата тя знае, че макар дребната разлика, няма съображение за анулиране на изборите в София. От хартиените протоколи и на първия и на втория тур се видя, че има откраднати гласове от Васил Терзиев, а не от Ваня Григорова. Това се видя от записа с хартиените протоколи, където изчезваха гласове по чудноват метод и то от тези на Васил Терзиев ”.

Ваня Григорова ще оспорва изборите

“Данните, в случай че са същински, демонстрират, че ние имаме двойно нарастване на хората, които са повярвали в нас сред първи и втори тур. Действителният растеж може би е по-голям. На първи тур успяхме да се преборим с едната коалиция от сглобката. Малко не ни доближи да преборим с другата част. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управнически, в това число механически запас, с който разполага сглобката. ” Това сподели преди дни Ваня Григорова.

“Ние дадохме вяра на хората, че София може да бъде друга. Аз ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато съдът реши, че тези избори са законосъобразни ”, означи тя.

“Ние вдъхнахме на жителите вяра и им предложихме път към независимост. Гражданите гласоподаваха за нас с вяра, а не с отвращениe, в случай че би трябвало да изтъквам един от водачите на сглобката. Това бяха първите думи на Ваня Григорова, която приключи втора в борбата за кметското място в София, напомня Safenews.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР